William Hood Czw 18 Gru - 19:46 | |
| William Hood Za górami, za lasami, żyła niezwykła postać zwana Robin Hood, której przygody spisano w księdze Robin Hood. Zamieszkiwał w Królestwach Fairylandu, gdzie nie praktykował magii. Sielanka została przerwana, gdy nad królestwem Fairylandu pojawiły się ciemne chmury, straszna klątwa, która wymazała wszystkim pamięć. I choć postać ta nie uczestniczyła w rzucaniu strasznego zaklęcia, zmuszona była do rozpoczęcia zwykłego życia w Lanville, pamiętając swoje poprzednie życie w 40%. W miasteczku znacie go jako dwudziestosiedmioletniego mieszkańca, zwanego William Hood (ft. Sam Claflin). Zamieszkuje dzielnicę Pelican Bay, pracując jako drwal.
| A ja napiszę jednak z podpunktami, bo nie chcę niczego pominąć, hahah. #pomocny Masz jakiś problem? potrzebujesz wsparcia psychicznego, fizycznego lub jakiejkolwiek przysługi (oczywiście w słusznym celu)? Zaraz leć do Williama! Drugi człowiek jest dla niego bardzo ważny i nikomu nie odmówi pomocy, chyba że jest to jakiś oszust. Naturalnie wynika to z jego prawdziwej, bajkowej tożsamości szlachetnego obywatela lasu, czyli takiego średniowiecznego supermana. #uroczy Nie znam nikogo, kto stwierdziłby inaczej! To znaczy, nikogo o płci pięknej. William potrafi zapodać komplement na każdą okazję, do tego masz pewność, że to szczery komplement. Cudownie, prawda? No i potrafi zaskakiwać, pojawiając się niespodziewanie u twego boku. Tylko nie zakochuj się od razu niewiasto, bo prawdą jest również, że potrafi być zajęty od rana do wieczora. Musisz wiedzieć, że się na to piszesz. Naturalnie, nie chadza on do klubów go go, ale wciąż. #sprytny Nie rozpisując się na ten temat za bardzo, wiedzcie po prostu, że ma łeb nie od parady. Jego pomysły sprawdziły się w niemal każdej sytuacji. Co prawda, kiedy mieszkał w Sherwood, dopóki nie rzucono tej głupiej klątwy, sytuacje te były bardziej ekstremalne, bo zazwyczaj straszył 'urzędasów' łukiem, nawet więcej, był gotów ich zabić. Zresztą i takie przypadki się zdarzały. A teraz? A teraz tylko pomagał naprawić relacje z przyjaciółką i wywalał nieproszonych gości etc. w najbardziej wyszukany sposób. #przyjacielski Wpadnij na herbatkę, a się przekonasz! #szczery PRAWIE nigdy nie kłamie. #pracowity Prawdopodobnie najlepszy drwal w historii Lanville. #lubi strzelać z łuku Naturalnie nie ma pojęcia skąd mu się to wzięło. Kto wie? Może po prostu.. przyśniło? #robi meble A to taki jego konik, robi meble i w ogóle różne ciekawe rzeczy z drewna. Wynika to z tego, że jako Robin świetnie władał nożem, ale naturalnie nikt się tego nie domyśli. Nie mam pojęcia czemu ten drwal z Dexterem mi się kojarzy, hahahahaha. #złodziejaszek Oszustwa podatkowe i zastraszanie urzędników to jego specjalność. Generalnie ma uraz do samolubnych bogaczy. #uwielbia las Prawdopodobnie dlatego mieszka w skromnym domku, w lesie. Nieważne, że ubogi, ważne, że świeże powietrze, warunki do pracy i chyba fajni sąsiedzi. No i uwielbia spacery! Zawsze wieczorem chodzi i myśli. #nie jest typem ostrego imprezowicza Zawsze zachowuje rozsądek w piciu, wygłupianiu się i w ogóle. Wiele rzeczy go po prostu nie bawi i czasem trudno mu wyluzować. #wpływowy, charyzmatyczny Ludzie na ogół liczą się z jego zdaniem, ponieważ jest przekonujący i potrafi bardzo dobrze wszystko wyłożyć. Gdyby nie był drwalem, byłby politykiem. #lubi czytać książki bo kto nie lubi? XD #lubi sporty i jest bardzo szybki Przecież jako Robin Hood nieraz uciekał szybciej niż Forrest Gump. #zawsze po domu chodzi w kapturzea jak wychodzi to już różnie bywa, bo jak bluza jest czerwona, to nie chce uchodzić za Czerwonego Kapturka |
Wracając do Willa, pomieszkuje on sobie w Pelican Bay, gdzie pracuje jako drwal. Świetnie się na niego nadaje, ponieważ zapotrzebowanie na drewno jest ogromne, a jemu nie brak ochoty ani rąk do pracy. Z tego miejsca pozdrawiam sąsiadów! Nie ma dziewczyny... Chyba. Z tego, co się orientuje. Ale jest hetero, panowie.
Mniej więcej napisałam jak to tam jego bajkowa postać wpłynęła na tryb życia w nowym otoczeniu przy okazji charakteru i ciekawostek. Natomiast co do wspomnień i tego, z czego zdaje sobie sprawę to aktualnie to 40% pamięci, którą posiada. Zawierają się w tym sny o bieganiu po lesie z łukiem, gdy ktoś go goni. Nawet go jakoś bardziej nie dziwią. Nie ma jednak pojęcia co to za las. Nie ma pojęcia kto go goni, to znaczy domyśla się, że to jakaś straż, ale no dalej nie wie dlaczego. Za kłusownictwo? Pewnie tak sobie kombinuje, ale tego ptaka przestrzelił żeby kogoś zastraszyć. Jeszcze dużo przed nim do odkrycia. Chociaż Marion jeszcze nie ma, hahahaha.
Ahh teraz o jego wspaniałej życiowej historii. Nie pamiętam jak to było w bajce, a i w serialu z Armstrongiem nie było tego powiedzianego, więc kwestie rodziców pomijam. Ustalmy, że nie był jakimś totalnym wyrzutkiem jak Mowglie, ale no wychował go przyszywany wujek. Przekazał mu najważniejsze wartości takie jak braterskość, odpowiedzialność i w mniejszym lub większym stopniu honor. Niestety wujkowi odcięli dłoń za kradzież. W każdym bądź razie żył w czasach klątwy i Lanville, ale teraz Will jeszcze zbyt wiele o nim nie pamięta. Może przypomni sobie więcej później.
|
|
Re: William Hood Czw 18 Gru - 23:18 | |
| Karta zaakceptowana Już lekko padam ze zmęczenia, jednak nie zauważyłam większych błędów. William zdecydowanie utrzymuje charakter pierwotnego Robina, za co muszę pochwalić, tak samo zresztą za jasność i przejrzystość punktów w rysie bohatera. Dzięki temu kartę czytało mi się szybko, może nawet odrobinę nazbyt szybko. :) Kawałek Utkanej Rzeczywistości przeniosłam Ci do Odstępstw, bowiem tam to bardziej pasowało. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, choć punkt ten jest teraz o wiele krótszy. Nie czepiam się jednak, bo to moje działanie. Dodatkowo powiem jeszcze, że sposób opisania większości kawałków jest z pewnością niecodzienny, ale podoba mi się na tyle, bym przymknęła na co nieco oko. :D Z mieszkańców Lanville, Twoja postać może znać ludzi posiadających chatki w lesie, swoich najbliższych sąsiadów, jak i całą resztę stałych bywalców w Pelican Bay. Ponadto William zna się zapewne bliżej z jakimś architektem, z którym może współpracować w zakresie prac z drewnem. Nie przeciągając... Mykaj na fabułę i baw się dobrze! <3
|
|